Skip to content

Contoh Soalan Dan Jawapan Untuk Peperiksaan Bertulis SPA Gred 41

Mac 30, 2010

Jika anda masih tercari-cari apakah rujukan yang  sesuai untuk Peperiksaan Bertulis Gred 41 atau Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41 yang bakal berlangsung seperti saya bagi tujuan persediaan peperiksan, saya sarankan anda melawat blog ini. Sempoi tapi cukup bermanfaat untuk dibaca.

Ketika membuat carian di internet tadi, saya terjumpa satu rujukan lengkap untuk kita yang bakal menduduki peperiksaan memasuki perkhidmatan awam gred 41 ini dan hasil sedikit kajian dari saya di forum-forum, saya dapati banyak feedback yang positif melalui ruangan komen. Anda boleh semak sendiri di blog ini atau kalau itu tidak boleh anda buka, cuba pula blog yang ini. Saya dah beli pakej rujukan yang dia sarankan. Memang mantap dan berbaloilah. Rasa lebih yakin nak duduk exam.

Saya yakin dan tak syak lagi, rujukan ini bakal membantu persediaan saya untuk peperiksaan akan datang dan saya gembira untuk kongsikan info ini dengan anda juga. Harap-harap kita boleh berjaya nanti.

Oh ya, di mana agaknya lokasi peperiksaan anda? Lokasi saya di kampung, silap pula tak letak alamat rumah, ye lah takut surat panggilan tak sampai, tu  yang letak alamat kampung. Tapi at least boleh juga balik kampung kan? Anda pula bagaimana?

Sebenarnya, kebanyakannya gagal hanya kerana mereka tidak tahu situasi sebenar dan tiadanya rujukan yang khusus tentang bagaimana peperiksaan tersebut. Jika anda ingin berjaya dalam peperiksaan tersebut, anda harus buat satu persediaan yang rapi dan khusus.

Anda pun tahukan syarat dan ujian kemasukan ke jawatan Gred 41 pada tahun 2010 ni diketatkan sedikit dan kita harus melalui Ujian Bertulis yang dahulunya hanya untuk beberapa jawatan sahaja seperti M41 dan S41. Fuh.. Harap-harap lulus la tahun ni. Amin.

One Comment
  1. santiago permalink

    sungguh memanfaat sekali blog nieh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: